Gremolata

 

Gremolata este un amestec de ierburi maruntite, in special patrunjel, usturoi si coaja de citrice, sau lamaie in varianta clasica. Originara din Italia, este folosita in special pentru a acompania preparatul numit Osso buco.

De asemenea, gremolata poate fi presarata si peste alte feluri de mancare cu carne sau legume, oferind mancarii o savoare minunata. Eu am ales sa o prepar sub forma de sos, adaugandu-i ulei de masline.

 

Ingrediente Sos Gremolata:

  • coaja de la 2-3 lamai
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • Optional: 2 linguri ulei de masline + sare

 

Mod de preparare Sos Gremolata:

 

Tocam marunt patrunjelul, dam pe razatoarea fina usturoiul si coaja de la lamai.

Amestecam cele 3 ingrediente pentru a obtine o gremolata sub forma de condiment.

 

Daca doriti sa o preparati ca si mine, sub forma de sos, adaugati uleiul de masline si un praf de sare.

 

Gremolata