Pesto de leurda

Ia cu leurda! Pesto de leurda este o alta reteta din seria retetelor cu buruieni de primavara. Dupa un research amanuntit am ajuns la varianta asta. Normal ca am fost curioasa si am fiert repede niste paste sa il testez. Bunicel! A iesit putin cam iute dar depinde mult de cat de batrana e leurda. Mai am in plan sa il folosesc peste niste cartofi copti, sa vedem ce o sa iasa.

 

Ingrediente Pesto de leurda:

  • 120 g leurda (cam 3 legaturi)
  • 100 g miez de nuca
  • 30 g cascaval de vaca maturat
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita de sare

 

Mod de preparare:

Spalati leurda si o uscati bine in cateva prosoape de hartie.

Dati cascavalul pe razatoarea mica si maruntiti nucile (am procedat asa sa fie mai usor cand le mixez impreuna).

Puneti leurda in robot si o mixati.

Adaugati uleiul, sarea si zeama de lamaie si continuati pana obtineti o pasta.

La final puneti nuca si cascavalul, mai amestecati o data si gata!

Pastrati in borcan, in frigider, acoperit cu un strat subtire de ulei.

 

Pesto de leurda