Sos de ciuperci cu smantana

Ciupercile nu au fost dintotdeauna preferatele mele, dar cu trecerea timpului am inceput sa le gatesc tot mai des in diferite combinatii si sa imi placa gustul lor. Cel mai des preparat este acest sos de ciuperci cu smantana care practic merge combinat cu orice carne, cu paste fierte, cu mamaliga sau cartofi. Ca sa iasa perfect sa nu va zgarciti la usturoi, el e piesa de rezistenta in aceasta reteta.

Ingrediente Sos de ciuperci cu smantana:

  • 500 g champignon brune
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml smantana lichida
  • 1 lingurita amidon
  • 50 ml apa rece
  • patrunjel proaspat (sau cimbru)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatam ciupercile cu o carpa sau o pensula moale si le feliem.

 

Daca se doreste se pot spala, dar nu va recomand deoarece toata aroma lor se va pierde.

 

Le sotam in uleiul de masline intr-o cratita la foc mare.

Adaugam putina sare si le gatim aprox. 5 minute, amestecand mereu.

Punem usturoiul zdrobit, reducem focul si le mai lasam la gatit pana se evapora lichidul.

Turnam smantana lichida si amidonul dizolvat inainte in apa.

Amestecam pana incepe sa se ingroase sosul.

La final adaugam piper si sare dupa gust, apoi patrunjelul tocat marunt.