Pulled pork sandwich

Vreau sa va impartasesc ideea mea de a reutiliza o bucata din friptura facuta in week-end si abandonata in frigider, la care nu mai prea poftim. Va marturisesc ca urasc sa arunc mancarea si incerc pe cat se poate sa folosesc fiecare leguma, bucatica de carne sau branza ramasa stinghera prin frigider.

Optiuni prin care puteti valorifica si voi resturile alimentare sunt multe, de la paste “cu ceva” pana la salate, tarte, sosuri sau sandwich-uri. Va propun sa salvati si voi o bucata de friptura, sa faceti o salata sau un sandwich la fel de apetisant ca al meu si sa spuneti NO food waste !

 

Ingrediente Pulled pork sandwich cu salata coleslaw:

 

Pentru 4 chifle:

  • Gasiti reteta postata aici.

Pentru fasiile de carne (pulled pork):

  • 250-300 g friptura din cotlet de porc
  • 3-4 linguri sos barbecue
  • 2 linguri ketchup
  • piper

Pentru salata coleslaw:

  • 250 g varza alba
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa rosie mica
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Pulled pork sandwich cu salata coleslaw:

 

Pentru aceste sandwich-uri am folosit reteta mea de Chifle pentru burgeri sau hot-dog si va recomand sa o incercati daca va permite timpul. De asemenea puteti cumpara chiflele si economisi timpul, voi decideti. 🙂

Pregatim carnea astfel: taiem friptura felii si  fiecare felie o desfacem in fasii cu ajutorul a doua furculite. Punem carnea intr-un bol alaturi de sosul barbecue, ketchup-ul, piperul dupa gust si amestecam bine.

Pentru salata coleslaw (salata de varza cu sos cremos) curatam toate legumele, tocam varza cat mai fin posibil, morcovul il taiem bastonase sau il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ceapa rondele subtiri.

Separat facem dressingul din iaurt, maioneza, otet, zahar, sare, piper si  il amestecam apoi cu legumele tocate.

Montam sandwich-ul: taiem chifla in doua, punem 1-2 linguri de carne cu sos si salata deasupra in cantitatea dorita de fiecare.

Etichete:

,