Tocana de pui cu naut in stil mediteranean

Pieptul de pui La Provincia a aterizat in aceasta delicioasa tocana mediteraneana cu naut si alte bunatati care a acompaniat cu brio o portie buna de mamaliga. Puiul a iesit fraged, iar toata treaba a durat maxim 40 de minute. Este o mancare tare aromata, satioasa si echilibrata nutritional.

Reteta am gasit-o in cartea “Mancaruri delicioase pentru toti” a Marthei Stewart dar am adaptat-o putin dupa preferintele noastre. Deci, sa trecem la treaba!

Ingrediente Tocana de pui cu naut in stil mediteranean:

(4 portii)

  • 600 g Piept de pui La Provincia
  • 1 usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi
  • 1 conserva naut
  • 150 ml apa calda
  • 8-10 rosii cherry
  • 5 masline verzi mari
  • 1 lingura capere murate + 1 lingura zeama de pe ele
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Patrunjel proaspat
  • Piper
  • Sare

 

Mod de preparare:

Taiem pieptul de pui cuburi si il condimentam cu sare si piper.

Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei si adaugam bucatile de pui.

Il gatim cateva minute pana se rumeneste pe toate partile, apoi il scoatem pe o farfurie.

Tot in aceeasi tigaie mai adaugam putin ulei de masline si punem usturoiul maruntit.

Il calim aprox. 1 minut dupa care adaugam nautul scurs de lichid si clatit si o cana cu apa calda.

Lasam sa dea in clocot 2-3 minute, apoi punem pe rand: rosiile cherry taiate in sferturi, maslinele tocate si caperele cu tot cu zeama.

Gatim totul inca vreo 3-4 minute si transferam din nou pieptul de pui in tigaie.

Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam putin.

Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Eu am servit tocana alaturi de mamaliga simpla, dar merge la fel de bine alaturi de un piure de cartofi, orez sau chiar paste.

Tocana de pui cu naut in stil mediteranean

 

♥ Vezi reteta video pe contul meu de Instagram: @kitchen4bu