V-am povestit zilele trecute pe Insta despre Macelleria di Francesca e Federico iar astazi vreau sa va arat prima reteta la care m-am gandit atunci cand am primit acele felii de carne superbe obtinute din chiulota, cea mai frageda portiune din pulpa de vita.
Tagliata este un fel principal al bucatariei italiene ce se compune in mod normal din muschi de vita gatit si apoi taiat fasii subtiri, asezat pe un pat de rucola si presarat cu parmezan. O mancare simpla si delicioasa ce pune in valoare bucata de carne din care este facuta.
Ingrediente Tagliata de vita:
- 2 felii de chiulota de vita Macelleria di Francesca e Federico
- o mana buna de rucola
- 3-4 rosii cherry
- cateva fasii de parmezan
- crema de otet balsamic
- ulei de masline
- 1/4 de lamaie
- piper
- sare
Mod de preparare:
Scoateti carnea din frigider cu jumatate de ora inainte sa o gatiti si condimentati-o cu sare, piper si cateva picaturi de ulei de masline.
Incingeti o tigaie cu fundul gros si prajiti feliile de chiulota aprox. 1-2 minute pe fiecare parte (in functie de grosimea lor).
Scoateti-le pe un tocator si acoperiti-le cu o folie sau o caserola timp de 5 minute.
Intre timp asezati rucola pe o farfurie, rosiile cherry taiate sferturi si parmezanul fasii.
Taiati apoi vita fasii subtiri perpendicular pe fibra si puneti fasiile obtinute peste rucola.
Stropiti tagliata cu zeama de lamaie, crema de otet balsamic si presarati la final sare grunjoasa.
Afiseaza Commentari