M-am tot intrebat daca merita reteta asta un loc pe blog, iar astazi am gasit raspunsul: DA! Totul a pornit de la o portie de mamaliga facuta acum 2 zile. Pentru ca nu aveam de gand sa o arunc si pentru ca imi ramasese si o ultima portie de varza, le-am combinat. Si ce ma bucur!
Stiu ca in unele zone aceasta combinatia este una obisnuita, dar la noi in familie nu am incercat-o. Daca tineti post puteti pregati varza fara carne si renuntati la smantana. Ce ziceti, am reusit sa pun in valoare o simpla si umila mancare de varza murata cu carne de porc?
Ingrediente Varza murata cu carne de porc si mamaliga:
(4 portii)
Pentru varza cu carne:
- 1 capatana mica de varza murata
- 300 g pulpa de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- 1 lingura ulei
- 1-2 cani de apa
- 1 lingura boia
- Cimbru
- Marar
- Piper
Pentru mamaliga:
- 1 l apa
- 200 g faina de malai
- Sare
Mod de preparare:
Prima data tocam varza si o lasam vreo jumatate de ora la desarat, intr-un bol cu apa rece.
Curatam ceapa, morcovul si ardeiul, apoi le tocam. Taiem carnea in bucati.
Intr-o cratita punem carnea la calit in ulei aprox. 5 minute, impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul.
Aruncam apa de pe varza, o mai clatim o data si o adaugam in cratita.
Turnam o cana de apa, asezonam cu piper, cimbru si boia, apoi lasam la fiert, cu capac, vreo 30-40 de minute.
In cazul in care scade lichidul, completam cu inca o cana de apa.
Verificam sa fie fiarta varza, stingem focul si adaugam mararul.
Nu mai adaugam sare deoarece este destul de sarata varza.
Pentru mamaliga, turnam malaiul in ploaie in apa clocotita in care am adaugat putina sare.
Fierbem cu capac timp de 20 de minute, amestecand mereu.
Servim mancarea de varza cu mamaliga si smantana.
Felicitari! Chiar ai reusit sa faci ceva minunat din ingrediente atat de simple si economice! Felicitari pentru varza ta cu carne! Va recomand si altora sa incerce aceasta reteta.
Va multumesc!