Chifle hot-dog

Sunt foarte bucuroasa ca in sfarsit am reusit sa imi achizitionez masina de facut paine mult dorita. Pot sa va marturisesc ca de trei luni, de cand o am, nu am mai cumparat paine din comert si nici nu imi mai doresc acest lucru.

Este cea mai buna investitie in materie de electrocasnice pentru bucatarie, iar daca aveti posibilitatea sa o cumparati eu zic sa nu mai stati pe ganduri.

Am incercat tot felul de combinatii de ingrediente, atat sarate cat si dulci, este minunata. O recomand cu tot dragul, iar in cinstea ei am facut urmatoarea reteta de chifle moi si pufoase.

 

Ingrediente Chifle pentru burgeri sau hot-dog:

 

Pentru 4 chifle sau cornuri mari:

  • 100 ml apa calduta
  • 70 ml lapte caldut
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 320 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • Pentru uns: 1 galbenus, 2 linguri de lapte, seminte de susan, mac, chimen sau sare grunjoasa

 

Mod de preparare Chifle pentru burgeri sau hot-dog:

 

Punem toate ingredientele in ordinea lor, la masina de facut paine si selectam programul pentru aluat, care dureaza in jur de 1 ora si 15 minute.

Daca nu aveti o masina de facut paine, se pot framanta manual toate ingredinetele 8-10 minute, pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul format la dospit, intr-un castron acoperit cu un prosop de bucatarie pentru aprox. 1 ora.

Punem pe blatul de lucru putina faina, turnam aluatul si il impartim in 4 parti.

Modelam fiecare chifla sub forma de cornuri (pentru hot-dog) sau sfere (pentru burgeri), le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 10 minute la odihnit, acoperite.

Amestecam bine galbenusul cu laptele, ungem fiecare chifla cu acest amestec si presaram deasupra semintele sau sarea grunjoasa, dupa preferinte.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aprox. 15-18 minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam pe tava la racorit cca. 15 minute, dupa care se pot umple sau se pot consuma ca atare.

 

Chifle pentru burger