Pornind de la reteta de Lava cake cu Nutella am ajuns la aceasta combinatie surprinzatoare, adaugandu-i un singur ingredient surpriza: untul de arahide.
Am invatat ca cele mai interesante gusturi le puteti descoperi jucandu-va cu diverse ingrediente, asa cum am facut si eu de aceasta data.
Pana la urma a fost cea mai buna alegere, atat din punct de vedere al gustului cat si estetic. Va provoc si pe voi, sunt curioasa ce rezultate obtineti.
Ingrediente Lava cake cu unt de arahide:
(5 portii)
- 200 g Nutella (sau alta crema de ciocolata)
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 4 linguri faina
- 5 lingurite unt de arahide cremos Nuts for Nuts
- o bucatica de unt (pentru a unge formele)
Mod de preparare Lava cake cu unt de arahide:
Punem Nutella intr-un bol si o incalzim timp de 1 minut la cuptorul cu microunde pentru a deveni mai fluida.
Adaugam ouale si amestecam cu un tel pana se leaga compozitia, apoi turnam laptele.
Faina o adaugam treptat, cate o lingura, amestecand dupa fiecare transa sa nu facem cocoloase.
Ungem bine cu unt interiorul formelor de copt si preincalzim cuptorul la 200°C.
Umplem pe trei sferturi formele de copt cu compozitia obtinuta, apoi adaugam cate o lingurita cu unt de arahide in fiecare forma.
Le punem pe o tava pentru cuptor si bagam tava la cuptor la 200°C pentru fix 10 minute.
◊ Cand toata suprafata prajiturii devine lucioasa atunci este facuta perfect.
Scoatem din cuptor si lasam la racorit 5 minute. Rasturnam lava cake pe o farfurie si o servim pudrata cu cacao.