Lava cake cu Nutella

Toata lumea iubeste astazi “cate ceva”… eu imi iubesc sotul in fiecare zi, iubesc mult ceea ce fac si, nu in ultimul rand, iubesc CIOCOLATA!

Asa am ales sa va prezint acest Lava cake (vulcan de ciocolata) mai special, pentru ca se face foarte repede si este doza perfecta de dulce intr-o zi de 14 Februarie.

Nutella este preferata tuturor si sigur aveti un borcan prin camara, asa ca m-am gandit sa o folosesc ca sa substitui ciocolata, untul si zaharul care ar trebui sa fie prezente in acest desert.

Din compozitia de mai jos ies 5 portii (daca folositi formele de copt din aluminiu) sau 4 portii (daca folositi formele individuale de ceramica, tip ramekin).

 

Ingrediente Lava cake cu Nutella:

  • 250 g Nutella (sau alta crema de ciocolata)
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • o bucatica de unt (pentru forme)

 

Mod de preparare Lava cake cu Nutella:

 

Punem Nutella intr-un bol si o incalzim timp de 1 minut la cuptorul cu microunde pentru a deveni mai fluida.

Adaugam ouale si amestecam cu un tel pana se leaga compozitia, apoi adaugam si laptele.

Faina o adaugam treptat, cate o lingura, si amestecam dupa fiecare transa cu grija, sa nu facem cocoloase.

Ungem bine cu unt interiorul formelor de copt.

 

◊ Daca doriti puteti tapeta formele cu cacao, astfel mai reduceti gustul dulce al prajiturii.

 

Preincalzim cuptorul la 200°C.

Umplem pe trei sferturi formele de copt cu compozitia obtinuta si le punem pe o tava pentru cuptor.

 

Lava cake

 

Bagam tava la cuptorul electric pentru fix 11 minute, la 200°C.

 

◊ Cand prajitura creste de un deget si toata suprafata ei devine lucioasa atunci este facuta perfect.

 

Scoatem din cuptor si lasam la racorit 5 minute.

Rasturnam lava cake pe o farfurie si o servim, la alegere, alaturi de o cupa de inghetata, fructe proaspete sau doar pudrata cu zahar.