Rulada cu dulceata de capsuni si crema de branza

Zilele trecute am primit o provocare din partea celor de la Olympia Romania , sa gatesc ceva bun dupa o reteta de-a mamei. Zis si facut! De cum am pus mana pe borcanul cu dulceata de capsuni, primul meu gand s-a dus la clasica rulada cu dulceata facuta de mama in copilarie. Asa ca asta am ales sa fac, doar ca trebuia sa vin si eu cu o nota personala, o crema de branza fina ce completeaza gustul dulce acrisor al dulcetii.

Rulada cu dulceata de capsuni si crema de branza

Pentru ca luna Martie celebreaza femeile si mamele de pretutindeni, Olympia Romania organizeaza un giveaway dedicat lor, cu un premiu ce consta intr-un robot de bucatarie. Inscrierile se fac pe pagina lor de instagram AICI pana la sfarsitul lunii. Si ca sa revenim la rulada va las mai jos reteta mamei, simpla si delicioasa.

Ingrediente Rulada cu dulceata de capsuni si crema de branza:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • putina sare
  • 200 g dulceata de capsuni Olympia
  • 100 g smantana pentru frisca (rece)
  • 140 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenuse, le punem intr-un bol impreuna cu sarea si le mixam.

Adaugam treptat cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana ce se intaresc, aprox. 3-4 minute.

Adaugam galbenusele iar dupa ce le-am incorporat oprim mixerul, cernem faina direct in bol si amestecam usor de jos in sus cu o spatula pana la omogenizare.

Turnam compozitia intr-o tava (a mea are 38×25 cm) acoperita cu hartie de copt si o nivelam cu o spatula.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

Scoatem din cuptor si dezlipim hartia de copt cu grija, lasand blatul pe ea.

Il rulam strans pe lungime, impreuna cu hartia de copt sa nu se lipeasca.

Acoperim ruloul cu un prosop de bucatarie si il lasam la racit minim 1 ora.

Punem smantana impreuna cu crema de branza, zaharul pudra si zaharul vanilat intr-un bol si le mixam la viteza mare pana se formeaza o crema ferma.

Desfacem cu grija blatul si intindem un strat subtire de dulceata.

Intr-un alt strat adaugam crema de branza si rulam prajitura, nu foarte strans ca sa nu iasa umplutura.

Punem la frigider pentru minim jumatate de ora.

Inainte de servire pudram rulada cu zahar si o decoram cu capsuni proaspete.

 

Rulada cu dulceata de capsuni si crema de branza