Cand se apropie sarbatoarea Pastelor si te prinde cu multa branza dulce in frigider, fa un desert corespunzator! Ceva ca si aceasta placinta cu branza dulce care este de fapt o Pască fara aluat coapta intr-o tava dreptunghiulara.
In zona Aradului nu se face Pasca dar aceasta reteta este cam acelasi lucru, doar sa o pregatiti voi intr-o forma rotunda. Oricum s-ar numi garantez ca e delicioasa si frageda, cu multe stafide aromate si branza buna de vaca.
Ingrediente Placinta cu branza dulce si stafide:
- 700 g branza dulce de vaca
- 6 oua mari
- 200 g smantana grasa
- 250 g indulcitor (xylitol) sau zahar
- 4 linguri gris
- 4-5 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- un praf de sare
- 100 g stafide
- 2 linguri esenta de rom (sau coniac)
Mod de preparare:
Inainte de toate lasam stafidele la hidratat in apa calduta combinata cu esenta de rom.
Intr-un bol punem branza dulce, galbenusurile, smantana, zaharul vanilinat si 150 g din cantitatea de indulcitor, apoi mixam pana la omogenizare.
Adaugam grisul, faina, praful de copt si amestecam bine.
Scoatem stafidele din apa si le adaugam peste crema de branza.
Separat batem albusurile spuma cu putina sare, adaugand treptat restul de 100 g de indulcitor.
Incorporam albusurile in compozitia de branza cu ajutorul unei spatule.
Turnam compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 50 de min.
Lasati sa se raceasca apoi o puteti felia. Este mult mai buna rece decat calda.
Sa va fie de bine!
Felicitari! Aceasta reteta cu branza dulce si stafide suna atat de apetisanta incat iti dau pofta sa gusti de pe acum. Este o minunata pregatire pentru sarbatorile de Paste si este un motiv in plus pentru a fi creativi culinar. Fie ca aceasta reteta sa va poarte noroc si sa va aduca in case un gust delicios si aromat de Paste!
Iti multumesc frumos! Sper sa o incerci curand.