Cheesecake cu dulceata de fructe de padure

De ziua mea am ales sa nu ma complic prea mult si in acelasi timp sa fac un desert pe placul tuturor. Si ce ai putea alege dintr-o multitudine de deserturi, decat un cheesecake. Merge repede, este iubit si de cei mici si de cei mari, are un gust fresh si usurel.

De data asta am renuntat la gelatina si am facut o dulceata rapida de fructe de padure pe care am turnat-o frumos inainte de servire peste fiecare felie de prajitura. A iesit minunat al meu cheesecake cu dulceata asa ca iata reteta mai jos.

 

Ingrediente Cheesecake cu dulceata de fructe de padure:

Pentru blatul de biscuiti:

  • 270 g biscuiti petite beurre cacao
  • 175 g unt cu min. 80% grasime

Pentru crema de branza:

  • 600 g urda de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 200 g smantana dulce cu 30% grasime
  • 200 g eritritol (zahar sau alt indulcitor)
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru dulceata de fructe de padure:

  • 500 g fructe de padure congelate
  • 100 g eritritol
  • 1 lingura amidon alimentar

 

Mod de preparare:

Maruntim biscuitii la robotul de bucatarie si ii amestecam cu untul topit.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu peretii detasabili (a mea are diametrul de 24 cm), nivelam si tasam cu ajutorul unei linguri.

Dam blatul de biscuiti la rece pentru minim 30 de minute.

Intr-un bol mare punem urda, mascarpone, smantana dulce, indulcitorul si esenta de vanilie.

Amestecam cu ajutorul unui mixer aprox. 5 minute, pana crema devine pufoasa.

O turnam peste biscuiti, nivelam si punem cheesecake-ul la rece timp de 1-2 ore.

Intr-o cratita punem fructele de padure congelate, indulcitorul si amidonul.

Fierbem la foc mic amestecand mereu pana se leaga dulceata, cam 15 minute.

O lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Inainte de servire se portioneaza cheesecake-ul si se pune cate o lingura de dulceata deasupra.