Ciorba de loboda rosie

Nu credeam vreodata ca din cateva trufandale de primavara si alte cateva ingrediente simple sa iasa o ciorba atat de aromata si gustoasa. Dupa o cercetare prin online am ales sa o fac de post, pentru ca acum este sezonul lobodei si al leurdei si ar fi pacat sa nu se poata bucura toata lumea de ea.

Am mancat pana acum urzici, stevie si macris, loboda nu era in meniul nostru de familie dar trebuia sa o incerc si eram convinsa ca imi va placea la fel de mult ca restul verdeturilor. Nu va mai tin in suspans, va prezint mai jos varianta mea simpla si rapida de ciorba de loboda rosie.

 

Ingrediente Ciorba de loboda rosie:

(3 portii)

  • 2 legaturi de loboda rosie
  • 1 legatura de leurda
  • 4 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 tija de apio
  • 1 rosie
  • 30 g orez
  • 1,5 l apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 160 ml zeama de varza (sau bors)
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1/2 legatura de marar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spalam, curatam si tocam marunt ceapa verde (partea alba), usturoiul verde (partea alba), morcovul si apio.

Le punem intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si le calim timp de 2 minute, amestecand mereu.

Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mediu.

Intre timp spalam orezul si il punem la fiert peste legume.

Dupa cateva minute adaugam rosia taiata cubulete, iar apoi punem cozile de ceapa verde, de usturoi si leurda tocate.

Rupem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam, iar pe cele mai mari le taiem in doua.

Le adaugam in oala, punem putina sare si amestecam.

Lasam sa fiarba doar 2 minute apoi turnam zeama de varza.

La final adaugam piper, sare daca mai este necesar si verdeturile tocate.

Servim fierbinte si cu pofta!