Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie, hranitoare, gustoasa, de post si nu in ultimul rand, baby-friendly. Nu gatesc foarte des linte, dar am aflat ca are multe beneficii nutritionale si este recomandata in diversificarea bebelusilor.

La cat de buna a iesit am si trecut lintea pe lista cu alimente de baza. Va las reteta, nu ca nu ar fi plin internetul cu supe de linte dar poate va atrage varianta mea!

 

Ingrediente Supa crema de linte rosie:

(2 portii)

  • 130g linte rosie
  • 1/2 de cartof dulce
  • 1 tulpina de apio
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 de ardei gras rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt coriandru macinat

 

Mod de preparare:

Puneti lintea la hidratat timp de 3-4 ore, apoi o clatiti in 2-3 ape.

Curatati restul legumelor si le puneti la fiert impreuna cu lintea intr-un litru de apa.

Cand sunt fierte, le strecurati si pastrati apa.

Pasati legumele cu un mixer sau intr-un blender adaugand treptat din apa in care au fiert pana ajungeti la consistenta dorita.

Serviti supa crema fierbinte cu ulei de masline, fulgi de drojdie inactiva si smantana/smantana vegetala.

Pentru adulti, nu uitati sa adaugati sare.

Pentru bebelusi adaugati daca doriti miez de paine sau biscuiti/grisine.

 

Supa crema de linte rosie