Toast cu oua

 

Mi se intampla rar ca in unele zile de weekend sa ma trezesc dimineata, fresh si cu imaginatie bogata; de obicei nu sunt o persoana foarte activa de la prima ora. Micul meu dejun despre care va povestesc mai jos s-a intamplat intr-una din aceste zile benefice.

Nu am programat dinainte reteta, pur si simplu am deschis frigiderul si ingredientele mi-au sarit in brate.  Iar pentru ca mi-a placut la nebunie ce a iesit, trebuia sa impartasesc cu voi acest preparat colorat si minunat. 😀

 

 

Ingrediente Toast cu oua, cascaval si mortadella:

(1 portie)

  • 1 felie de paine integrala
  • 1 lingura crema de branza
  • 2 felii de mortadella
  • 2 oua
  • 30 g cascaval
  • 2-3 frunze de salata verde
  • 1 ridiche
  • sare
  • Pentru decor: piper rasnit, germeni de broccoli si chives

 

 

Mod de preparare Toast cu oua,cascaval si mortadella:

 

Spargem ouale intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline si adaugam sare.

Le amestecam 2-3 minute pana se gatesc, stingem focul si radem cascavalul deaspra lor.

Prajim painea pe ambele parti intr-o tigaie grill sau folosim toasterul.

Ungem felia de paine cu crema de branza.

Adaugam in urmatoarea ordine: frunzele de salata verde, feliile de mortadella si ouale amestecate.

Taiem felii subtiri ridichea si o asezam deasupra.

Decoram cu piper proaspat rasnit, germeni de broccoli si chives tocat marunt.

Servim imediat cu mare pofta!