Mi se intampla rar ca in unele zile de weekend sa ma trezesc dimineata, fresh si cu imaginatie bogata; de obicei nu sunt o persoana foarte activa de la prima ora. Micul meu dejun despre care va povestesc mai jos s-a intamplat intr-una din aceste zile benefice.
Nu am programat dinainte reteta, pur si simplu am deschis frigiderul si ingredientele mi-au sarit in brate. Iar pentru ca mi-a placut la nebunie ce a iesit, trebuia sa impartasesc cu voi acest preparat colorat si minunat. 😀
Ingrediente Toast cu oua, cascaval si mortadella:
(1 portie)
- 1 felie de paine integrala
- 1 lingura crema de branza
- 2 felii de mortadella
- 2 oua
- 30 g cascaval
- 2-3 frunze de salata verde
- 1 ridiche
- sare
- Pentru decor: piper rasnit, germeni de broccoli si chives
Mod de preparare Toast cu oua,cascaval si mortadella:
Spargem ouale intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline si adaugam sare.
Le amestecam 2-3 minute pana se gatesc, stingem focul si radem cascavalul deaspra lor.
Prajim painea pe ambele parti intr-o tigaie grill sau folosim toasterul.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Adaugam in urmatoarea ordine: frunzele de salata verde, feliile de mortadella si ouale amestecate.
Taiem felii subtiri ridichea si o asezam deasupra.
Decoram cu piper proaspat rasnit, germeni de broccoli si chives tocat marunt.
Servim imediat cu mare pofta!
Afiseaza Commentari