Nu stiu ce relatie aveti voi cu sfecla rosie, dar trebuie sa incercati aceasta reteta pentru a va indragosti de gustul ei. Patzarosalata este o salata de origine greceasca, un dip ce contine sfecla rosie fiarta, iaurt grecesc si ierburi proaspete. Se serveste ca aperitiv sau alaturi de orice carne, e fresh si usor de preparat.
Eu am mancat-o la micul dejun pe felii de paine prajita si ou fiert, merge foarte bine in aceasta combinatie. Va spun celelalte ingrediente si modul de preparare mai jos.
Ingrediente Salata de sfecla rosie cu iaurt si usturoi (Patzarosalata):
- 200 g sfecla rosie fiarta
- 3 linguri cu varf de iaurt grecesc
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa verde
- Marar si patrunjel proaspat dupa gust (eu am avut doar uscate)
- 1 lingura otet de mere
- Piper
- Sare
- Pentru servit: paine prajita si ou fiert
Mod de preparare:
Taiati in cubulete mici sfecla rosie fiarta.
Puteti folosi si sfecla cruda pe care o fierbeti voi acasa.
Maruntiti usturoiul, ceapa verde si ierburile.
Amestecati ingredientele de mai sus cu iaurtul.
Adaugati otetul si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Lasati salata la frigider o jumatate de ora inainte de servire.
Sa va fie de folos!
Ador retetele simple! Acest preparat mi se pare delicios si foarte usor de preparat: ingredientele de baza sunt sfecla rosie, iaurt si usturoi. Mi-ar fi placut sa incerc varianta traditionala cu paine prajita si ou fiert – merita facuta! Daca vrei sa adaugi si ceva cruduri, ca marar si patrunjel proaspat, e un plus in plus de savoare. Felicitari pentru aceasta idee creativa si gustoasa!
Multumesc de aprecieri!