Salata de sfecla rosie cu iaurt si usturoi (Patzarosalata)

Nu stiu ce relatie aveti voi cu sfecla rosie, dar trebuie sa incercati aceasta reteta pentru a va indragosti de gustul ei. Patzarosalata este o salata de origine greceasca, un dip ce contine sfecla rosie fiarta, iaurt grecesc si ierburi proaspete. Se serveste ca aperitiv sau alaturi de orice carne, e fresh si usor de preparat.

Eu am mancat-o la micul dejun pe felii de paine prajita si ou fiert, merge foarte bine in aceasta combinatie. Va spun celelalte ingrediente si modul de preparare mai jos.

 

Ingrediente Salata de sfecla rosie cu iaurt si usturoi (Patzarosalata):

  • 200 g sfecla rosie fiarta
  • 3 linguri cu varf de iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • Marar si patrunjel proaspat dupa gust (eu am avut doar uscate)
  • 1 lingura otet de mere
  • Piper
  • Sare
  • Pentru servit: paine prajita si ou fiert

 

Mod de preparare:

Taiati in cubulete mici sfecla rosie fiarta.

Puteti folosi si sfecla cruda pe care o fierbeti voi acasa.

Maruntiti usturoiul, ceapa verde si ierburile.

Amestecati ingredientele de mai sus cu iaurtul.

Adaugati otetul si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Lasati salata la frigider o jumatate de ora inainte de servire.

Sa va fie de folos!

Salata de sfecla rosie cu iaurt si usturoi (Patzarosalata)