Tarta snickers

Am gustat acum cateva zile o prajitura snickers clasica, facuta de cineva acasa si de atunci nu mi-am mai putut lua gandul de la ea. Normal ca trebuia sa o fac si eu, asa ca am decis sa o fac altfel, sub forma unei tarte.

Neavand chef sa folosesc cuptorul, caci pentru tarta imi trebuia un aluat ce se coace, si aducandu-mi aminte ca am niste biscuiti prin camara, mi-a venit sfanta inspiratie sa fac un blat din biscuiti ca la un cheesecake. Ce mi-a iesit o sa vedeti, daca incercati si voi. 🙂

 

Ingrediente Tarta Snickers:

 

Pentru blat:

  • 200 g biscuiti simpli
  • 1 pachet biscuiti Oreo
  • 1 lingura cacao
  • 75 g unt

Pentru caramel:

  • 200 g zahar brun
  • 2 linguri apa
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 150 g arahide crude sau prajite

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu minim 50% cacao
  • 200 ml smantana lichida

 

Mod de preparare Tarta Snickers:

 

Maruntim biscuitii la robot, ii punem apoi intr-un bol si adaugam cacao si untul topit. Amestecam bine pana obtinem o textura de nisip umed.

Luam o forma de copt cu fundul detasabil, cu diametrul ∅ 24 cm  si o tapetam pe fund cu hartie de copt.

Biscuitii ii distribuim uniform pe toata suprafata tavii si ii tasam bine cu un pahar sau o cana cu marginile rotunde, incercand sa inaltam amestecul pe margini sub forma unei borduri de 3-4 cm. Dam forma la rece jumatate de ora.

Pentru caramel folosim o cratita antiaderenta, daca se poate sa fie cu fundul gros. Punem zaharul la caramelizat impreuna cu cele 2 linguri de apa.

Supraveghem zaharul sa nu se arda, amestecam in el daca vedem ca in unele parti incepe sa se caramelizeze prea tare.

Dupa ce tot zaharul s-a topit adaugam smantana lichida, amestecam pana la omogenizare, adaugam untul si praful de sare, amestecam din nou si stingem focul.

 

Cand adaugati smantana lichida aveti grija sa nu va stropiti cu caramelul fierbinte, pentru ca aceasta bolboroseste cand intra in contact cu smantana rece.

 

Lasam sosul de caramel la racit pentru aprox. 20 de minute.

Scoatem blatul de biscuiti de la rece, presaram alunele deasupra lui si adaugam uniform caramelul peste alune. Dam din nou forma la rece pentru inca jumatate de ora.

 

Tarta Snickers

 

Pentru glazura, punem smantana lichida impreuna cu ciocolata intr-o cratita la foc mic, amestecand continuu sa nu se prinda, pana cand totul se leaga. Lasam glazura la racit pentru aprox. 20 minute.

Scoatem forma de la rece si turnam uniform glazura de ciocolata deasupra caramelului, nivelam cu o lingura daca este necesar. Punem tarta la rece pentru cel putin 3 ore, recomandat ar fi sa stea peste noapte.

Inainte de servire scoatem cu grija inelul formei de copt, taiem tarta sub forma de triunghiuri si servim pe nerasuflate. 😀