Cea mai rapida tarta facuta vreodata este aceasta tarta cu cirese si ciocolata neagra. Nici nu va puteti imagina ce gust minunat are. 😀
Iubesc ciocolata si dupa parerea mea se potriveste perfect cu orice fruct, in special daca alegeti sa o combinati cu un fruct de sezon. Acum este sezonul cireselor, profitati de ele din plin si incercati nebunia de mai jos.
Ingrediente Tarta cu cirese si ciocolata neagra:
Pentru blat:
- 4 pachete biscuiti Oreo (aprox. 260 g)
- 50 g unt topit
Pentru ganache de ciocolata:
- 200 g ciocolata neagra (cu minim 50% cacao)
- 200 ml smantana lichida (cu minim 30% grasime)
Pentru topping:
- 170-200 g cirese
- zahar pudra
Mod de preparare Tarta cu cirese si ciocolata neagra:
Maruntim biscuitii Oreo la blender si ii amestecam cu untul topit, pana ce obtinem o textura de nisip umed.
Intr-o tava cu baza detasabila turnam biscuitii si ii distribuim uniform pe toata suprafata, presandu-i cu o lingura sau cu un pahar.
◊ Eu am folosit o tava dreptunghiulara pentru chec cu dimensiunile de 28 x 12 cm. Puteti folosi de asemenea si o forma rotunda.
Dam blatul la frigider pentru minim 30 de minute.
Intr-o cratita incalzim smantana lichidam pana la punctul de fierbere (nu o fierbem!), apoi stingem focul, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam continuu pana la omogenizare.
Lasam compozitia sa se raceasca aprox. 30 de minute.
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le insiram pe un prosop de hartie sa se scurga de apa.
Scoatem blatul de la frigider, turnam ganache-ul de ciocolata peste el si adaugam ciresele una cate una, pe toata suprafata tartei.
Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.
Inainte de servire o portionam si o pudram cu zahar.
Este mai buna daca o lasam 15 minute la temperatura camerei inainte de servire. 🙂