Tarta cu budinca de vanilie si ananas

 

Cand te apuca pofta de dulce si improvizezi imediat ceva bun cu cateva ingrediente avute in dotare, nu poti decat sa obti o tarta delicioasa asa ca a mea! Ideea acestui desert a pornit de la o conserva de ananas uitata prin camara ce trebuia pusa in valoare intr-un anume fel.

Chiar daca pentru voi am scris aceasta reteta in varianta homemade, ea se poate face si in varianta super rapida, cu un plic de budinca de vanilie si un mix pentru blat de tarta, ambele de la Dr. Oetker. Recunosc ca eu am facut-o in varianta rapida, dar iese la fel de buna si dupa reteta de mai jos, poate chiar mai buna.. stiu asta sigur pentru ca deja am primit feedback-ul vostru pozitiv. 😉

 

Ingrediente Tarta cu budinca de vanilie si ananas:

(8 portii)

Pentru blat:

  • 270 g faina
  • 130 g unt cu minim 82% grasime
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de zahar
  • 3-4 linguri de apa rece
  • un praf de sare

Pentru budinca:

  • 3 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 25 g amidon din porumb
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 25 g unt

Pentru decor:

  • 7-8 rondele de ananas din conserva (sau proaspat)

 

 

Mod de preparare Tarta cu budinca de vanilie si ananas:

 

Intr-un bol amestecam faina, sarea si zaharul cu untul taiat bucatele.

Incepem sa framantam aluatul pana incepe sa se lege, lucrand repede pentru a nu se topi untul.

Adaugam galbenusul si cate o lingura de apa, pana cand adunam tot aluatul sub forma unei bile.

Il infasuram intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru aprox. 15 minute.

Scoatem aluatul din folie si il intindem cu sucitorul intre doua hartii de copt.

Il asezam in forma de copt (de preferat forma cu fundul detasabil) si dezlipim hartia de deasupra.

Taiem marginile in exces, apoi il intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle la copt.

Coacem aluatul de preferat cu o greutate deasupra, pentru 20-25 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.

Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam sa se raceasca si preparam crema.

Intr-un castron mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, iar cand au devenit pufoase adaugam amidonul.

Intr-o cratita punem laptele la fiert la foc mic, impreuna cu esenta de vanilie.

Cand acesta incepe sa se infierbante, adaugam in fir subtire galbenusurile, amestecand continuu cu un tel pana crema se ingroasa.

Oprim focul si incorporam untul in crema, apoi o lasam la racit pentru 5 minute.

Turnam crema peste aluatul rece si o nivelam cu o spatula.

Decoram cu feliile de ananas si punem tarta la rece pana in momentul servirii.

 

Tarta cu budinca de vanilie si ananas