Biscuiti cu faina de migdale si capsuni liofilizate

Bagajele sunt gata, cei dragi ne asteapta, deci sarbatorile acestea le vom petrece in deplasare. Sper ca nu e prea tarziu, dar nu puteam sa va las asa fara un desert de pus sub brad pentru Moșu’. Am facut acum ceva timp acesti biscuiti cu faina de migdale si capsuni liofilizate, practic ne-am baut pe ei atat de fragezi si buni au iesit.

Desigur ca puteti adauga alte bunatati in locul capsunilor, de exemplu: stafide, merisoare, fulgi de ciocolata, nuci sau chiar diverse seminte. Important este sa aveti reteta de baza salvata ca imaginatia vine pe loc!

 

Ingrediente Biscuiti cu faina de migdale si capsuni liofilizate:

  • 150 g faina
  • 100 g faina de migdale
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 125 g unt cu minim 80% grasime
  • Sare
  • 30 g capsuni liofilizate Mixit (sau alte fructe uscate, ciocolata, nuci sau seminte).

 

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecati ingredientele uscate, adaugati oul, untul rece (dat pe razatoare este mai usor de incorporat in aluat) si capsunile maruntite.

Framantati pana aluatul se leaga, nu mai mult, il transferati pe o folie de plastic si il rulati sub forma unui cilindru strangand capetele foliei.

Dati batonul obtinut la frigider pentru minim 1 ora.

Preincalziti cuptorul la 170 de grade cu ventilatie, scoateti aluatul din frigider si taiati biscuitii de aprox. 1 cm grosime, apoi ii asezati pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Biscuiti cu faina de migdale si capsuni liofilizate

Coaceti timp de 13-15 minute, verificandu-i mereu sa nu se rumeneasca prea tare.

Cand sunt gata ii lasati sa se raceasca in tava (pentru ca sunt fragili), apoi ii puteti transfera pe un platou.

Biscuiti cu faina de migdale si capsuni liofilizate