Tahini

Intr-un timp cumparam foarte des hummus (pate de naut) din magazin, pana am descoperit conservele cu boabe de naut fierte.

O problema era rezolvata, dar mai aveam una: cum fac fabuloasa pasta de susan (tahini) acasa? Asa ca m-am documentat si eu, ca tot omul, si am fost surprinsa de faptul ca este foarte simplu de facut.

Eu am ales uleiul pe care il am mereu la indemana, dar voi puteti incerca varianta originala cu ulei de susan.

 

Ingrediente Tahini – Pasta de susan:

  • 150 g seminte de susan
  • 50 ml ulei de rapita (ulei de susan)
  • un praf de sare

 

Mod de preparare Tahini – Pasta de susan:

 

Calim semintele de susan intr-o tigaie, fara ulei, pentru maxim 5 minute, sau pana cand devin lucioase.

Amestecam continuu sa nu se arda semintele sau sa devina maro, pentru ca vor fi amare.

Oprim focul si lasam semintele sa se raceasca pret de 10 minute.

 

Tahini

 

Punem semintele racite intr-un blender, adaugam uleiul si sarea si mixam pana obtinem o pasta fina.

 

◊ Daca pasta e prea groasa si nu se amesteca bine mai putem adauga 1-2 linguri de ulei.

 

Folosim tahini pe loc sau il putem punem intr-un borcan cu capac, la frigider, pentru 2-3 luni fara probleme.

Etichete:

, ,