Am tot vazut pe rafturile magazinelor pastele cu cerneala de sepie si am zis, hai sa le incerc si pe astea. Mi-am imaginat ca se potrivesc perfect cu fructele de mare, avand si ele in compozitie ceva asemanator, asa ca am ales crevetii.
Prin frigider am dat de cateva rosioare, o mana de spanac si gata cina pentru 2 persoane, in maxim 15 minute.
P.S. : Sa nu uitati de vinul alb, care se potriveste perfect in acest peisaj.
Ingrediente Tagliatelle negre cu creveti:
- 200 g tagliatelle negre (sau obisnuite)
- 200 g creveti congelati
- 10-12 rosii cherry
- 100 g baby spanac
- 1 ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 40 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare Tagliatelle negre cu creveti:
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Daca avem paste proaspete le fierbem 3-4 minute, iar daca folosim paste uscate le fierbem 8-10 minute.
Decongelam crevetii si ii spalam bine, taiem rosiile cherry in doua, tocam ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si untul, apoi ceapa verde si usturoiul tocat si lasam 2 minute la foc mediu.
Punem crevetii si mai lasam 3-4 minute pe foc amestecand din cand in cand. Stim ca sunt gata cand isi scimba culoarea si devin roz.
Adaugam pe rand: spanacul, rosiile, zeama de lamaie, sarea si piperul dupa gust.
In final punem pastele scurse de apa, amestecam bine astfel incat pastele sa fie invaluite in sosul format si stingem focul.
Servim tagliatelele calde cu sau fara parmezan ras, dupa preferinte.