Paste bolognese

A trecut prea mult timp de cand am facut ultima data paste bolognese, deci s-a votat ce mancam azi! Numai ce am primit cateva pachete cu paste bune de la Taitei de casa Chisineu Cris 1982 printre care si acesti gnoccetti cu oua si trebuia sa le pun la treaba. Combinatia dintre gnocchetti si acest sos ragu a iest molto delizioso! Asa a luat nastere urmatoarea reteta musai de incercat la cina sau chiar la pranz.

 

Ingrediente Paste Bolognese (Gnocchetti alla Bolognese):

(3 portii)

  • 200 g Gnocchetti cu oua Taitei de casa 1982
  • 350 g carne tocata amestec porc si vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita zahar brun
  • Ierburi aromatice uscate (patrunjel, cimbru, oregano)
  • Piper
  • Sare

 

Mod de preparare:

Curatam legumele, tocam marunt ceapa si ardeiul, apoi dam morcovul pe razatoarea mica.

Intr-o cratita punem ceapa la calit 1-2 minute in ulei, dupa care adaugam morcovul si ardeiul.

Punem carnea tocata peste legume si o maruntim cu o spatula.

Lasam cateva minute pe foc pana cand incepe sa se rumeneasca.

Adaugam usturoiul zdrobit, conserva de rosii si apa.

Condimentam cu ierburile aromate, zaharul, piper si sare.

Acoperim cu un capac si lasam sosul sa fiarba la foc mic 40-50 de minute amestecand din cand in cand.

Este gata cand se ridica grasimea la suprafata.

Eu am pregatit sosul cu o zi inainte, iar inainte de servire doar l-am reincalzit.

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

Le adaugam in sosul fierbinte si amestecam usor, lasand pe foc inca 1-2 minute.

Folosim si cateva linguri din apa in care au fiert pastele pentru a se omogeniza mai bine.

Scoatem in farfurii si servim cu parmezan ras din belsug.

Paste bolognese