Spaghete cu creveti si rosii cherry

Spaghete cu creveti si rosii cherry, cu sos de vin alb, mult usturoi si parmezan sunt preferatele mele si se potrivesc perfect pentru o cina de weekend.

 

Ingrediente Spaghete cu creveti si rosii cherry:

(2 portii)

  • 200 g spaghete La Molisana
  • 250 g creveti congelati
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 4-5 catei de usturoi
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 lamaie
  • 100 ml vin alb sec
  • patrunjel
  • parmezan
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie punem la foc mic uleiul de masline si untul, iar cand acesta s-a topit adaugam usturoiul feliat subtire.

Dupa 1 minut adaugam crevetii si stingem cu vin, lasand 2 minute sa se evapore alcoolul.

Taiem rosiile cherry in jumatati si le punem peste creveti, apoi stoarcem jumatatea de lamaie.

Cand crevetii au devenit roz stingem focul, rasnim piperul si adaugam sare si o mana de patrunjel tocat.

Punem spaghetele peste si amestecam totul.

Servim cu parmezan din belsug.

Mare pofta!

 

Spaghete cu creveti si rosii cherry 2