Salata cu orez negru, creveti, edamame si portocala

Pentru acest preparat am solicitat la maxim produsul lunii februarie, noua cratita Noble – Zokura de 20 cm de la Kitchen Shop si mi-a placut mult. Astfel am ales sa fac o salata cu ajutorul unei cratite, de fapt 3 ingrediente din aceasta au necesitat preparare termica precum fierbere, blansare si prajire. Dupa fiecare operatiune am spalat cratita foarte usor, dupa blansare chiar am sters-o doar cu servetele de hartie, ceea ce m-a facut sa ma indragostesc de ea.

Salata cu orez negru, creveti, edamame si portocala

Daca profitati de reducerea de luna aceasta, investiti intr-o cratita versatila, antiaderenta, facuta din materiale de calitate si care sigur va rezista ani buni de acum incolo. O puteti achizitiona de AICI  la pretul de 99 lei, cu 36% reducere fata de pretul intreg de 155 lei, cu o simpla inscriere ca si membru in KitchenShop Club.

Iar mai departe vreau sa va povestesc cum am facut salata cu orez negru, creveti, edamame si portocala, aceasta “nebunie in farfurie”.

 

Ingrediente Salata cu orez negru, creveti, edamame si portocala:

(1 portie)

  • 60 g orez negru
  • 110 g creveti decorticati (congelati)
  • 80 g edamame pastai
  • 1 portocala
  • 70 g castravete fabio
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita susan
  • Fulgi de chili
  • Piper
  • Sare

 

Mod de preparare:

Fierbem orezul negru conform instructiunilor de pe pachet, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Intre timp taiem cuburi castravetele, curatam o portocala si o taiem la fel.

Blansam pastaile de edamame in apa cu sare pentru 3 minute, le trecem sub un jet de apa rece, apoi le scoatem boabele.

Decongelam rapid crevetii in apa, ii tamponam bine cu servetele de hartie si ii asezonam cu sare, piper si o lingura ulei de masline.

Rumenim crevetii in cratita cate 1 minut pe fiecare parte si ii scoatem pe o farfurie.

Facem un dressing din ceapa verde tocata (partea alba), zeama de lamaie, o lingura ulei de masline, sare si piper.

Intr-un bol adaugam orezul, edamame, castravetele, portocala, crevetii, dressingul si amestecam.

Aranjam salata pe o farfurie si o presaram cu cozile de ceapa verde tocate, susan si fulgi de chili.

 

Salata cu orez negru, creveti, edamame si portocala