supa greceasca de pui

Supa Avgolemono sau supa greceasca de pui cu lamaie si oua, am mancat pentru prima data in 2016 in vacanta din Grecia. La vremea aceea nici nu stiam ca se numeste asa.

Mi-am adus aminte de ea intr-o zi, uitandu-ma la pozele din acel concediu, asa ca am hotarat sa o pregatesc si eu, in felul meu. Este o supa fina cu un gust acrisor de lamaie, perfecta pentru un pranz usor. Mie mi-au placut la nebunie, atat varianta greceasca cat si varianta mea.

 

Ingrediente Supa greceasca de pui cu lamaie:

 

Pentru supa de pui:

  • 2 l de apa
  • 1 piept de pui cu os
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • sare

Pentru supa greceasca:

  • 1,5 l supa de pui
  • 1/2 piept de pui fiert
  • 2 oua
  • 70 g orez
  • 1 lamaie mare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Supa greceasca de pui cu lamaie:

 

Curatam legumele si le punem la fiert in 2 l de apa impreuna cu pieptul de pui, sarea, piperul boabe si foile de dafin.

Fierbem la foc mic pentru aprox. 30 de minute sau pana cand pieptul de pui este fiert. Strecuram supa si o punem din nou la fiert la foc mic.

Legumele si jumatate din pieptul de pui le putem folosi pentru a face o salata, deci le punem deoparte.

Curatam de oase si pielite cealalta jumatate din pieptul de pui si il taiem fasii. Spalam orezul si il punem la fiert in supa.

Batem bine ouale impreuna cu sucul de la lamaie. Luam 2-3 polonice din supa fierbinte si le turnam usor peste oua, amestecand in acelas timp in ele sa nu se gateasca.

Luam oala de pe foc si turnam in supa,in fir subtire, compozitia de oua amestecand in acelasi timp.

Punem oala din nou la foc mic si lasam 10 minute la fiert amestecand din cand in cand, sa nu clocoteasca. Adaugam si fasiile de carne si sarea dupa gust.

Servim supa calda cu un praf de piper deasupra.

Etichete:

, ,