Nu am fost niciodata mare fan supa de gaina, fie ea cu taietei sau cu galuste.  Abia cand am inceput sa o prepar singura, mi-am dat seama ca nu e chiar rea, din contra, a devenit printre preferatele mele.

De data asta am ales galustele de gris care au iesit moi si pufoase. Totul datorita grisului cu granulatie mare, pe care il recomand sa il folositi pentru a obtine galustele perfecte.

 

Ingrediente Supa de gaina cu galuste de gris:

Pentru supa de gaina:

  • 3 l de apa
  • 1 piept si cateva oase de gaina (carcasa, aripi, gat)
  • 3 morcovi
  • 2 bucati de telina
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • patrunjel (pentru servit)

Pentru galustele de gris:

  • 2 oua
  • 4-5 linguri de gris
  • un praf de sare
  • o lingura de ulei

 

Mod de preparare Supa de gaina cu galuste de gris:

 

Curatam legumele si le punem la fiert in 3 l de apa impreuna cu pieptul si oasele de gaina (de la bunica), sarea, piperul boabe si foile de dafin.

Fierbem la foc mic pentru 2 ore sau pana cand carnea de gaina este fiarta.

 

◊ Eu folosesc mereu oala sub presiune la aceasta supa deoarece carnea de gaina fierbe repede in cca. 30 de minute.

 

Scoatem carnea si legumele, strecuram supa, o punem din nou la fiert la foc mic si mai adaugam sare dupa gust.

Batem ouale bine cu sarea si uleiul, dupa care turnam in ploaie cate o lingura de gris, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.

Trebuie sa obtinem o pasta care sa nu curga usor, ci sa stea pe lingura.

Lasam amestecul la odihnit pentru 10 minute inainte de a forma galustele.

Cand supa da in clocot, reducem focul la minim, iar cu o lingura umezita luam din amestecul de gris cam jumatate de lingura si ii dam drumul usor in supa.

Formam astfel toate galustele, punem capacul pe oala si le lasam la fiert, tot la foc mic, pentru 10 minute.

Stingem focul si mai lasam 10 minute supa acoperita ca galustele sa devina pufoase.

Inainte de servire presaram patrunjel verde deasupra.

 

 

Etichete:

,