Supa crema de sparanghel

 

Sparanghelul a devenit o leguma destul de populara si la noi, asta datorita supermarket-urilor ce o importa din alte tari calde. Auzisem de aceasta planta minune ca fiind „hrana regilor”, asa ca am incercat-o pentru prima data acum vreo 6 ani.

Mie mi-a placut foarte mult si a ramas printre legumele mele preferate. Mereu am ales sa prepar sparanghelul la gratar, alaturi de un sos de iaurt si usturoi, dar de data aceasta am hotarat sa fac si o supa cremoasa. Va pot descrie in 3 cuvinte gustul ei: sublim, fin si placut. Va las reteta mai jos cu speranta ca o sa o incercati si voi.

 

Ingrediente Supa crema de sparanghel alb:

(2 portii)

Pentru supa crema:

  • 1 legatura sparanghel alb
  • 2-3 cartofi albi
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 100 ml smantana lichida
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • crutoane de paine
  • 1 lingurita ulei de masline
  • un praf de paprika afumata

 

 

Mod de preparare Supa crema de sparanghel alb:

 

Curatam firele de sparanghel de coaja, le rupem capetele lemnoase si le taiem in 2-3 bucati.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, apoi ii taiem in cuburi. Ceapa si usturoiul la fel.

Intr-o oala punem toate legumele la fiert, in apa cu putina sare.

Lasam sa fiarba aprox. 20 de minute sau pana ce se inmoaie bine sparanghelul.

Pasam legumele direct in oala cu un mixer vertical sau le adaugam intr-un blender.

Pentru o textura mai fina trecem supa printr-o sita, astfel eliminam fibrele lemnoase ce pot ramane de la sparanghel.

Punem oala cu supa din nou pe foc, adaugam smantana lichida, untul, piperul si sarea dupa gust.

Lasam sa clocoteasca inca 2-3 minute.

Servim supa fierbinte sau calda cu crutoane de paine, picaturi de ulei de masline si paprika afumata. Un deliciu!