Supa crema de conopida

Nu pot spune ca sunt mare fana a supelor crema, dar din cand in cand mai renunt la clasicele ciorbe in favoarea lor.

Am cumparat din piata o conopida destul de mare, cam pentru 2 retete, iar una dintre ele am ales sa fie aceasta supa crema savuroasa. I-am dat un gust placut fierband conopida in lapte, iar restul legumelor au completat-o perfect.

Sper sa o incercati si voi cat mai curand, e potrivita pentru aceste zile ploioase.

 

Ingrediente Supa crema de conopida:

(2 portii)

  • 400 g conopida
  • 1 bucatica de telina
  • 1 ceapa
  • 2 fire usturoi verde (partea alba)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • nucsoara
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Supa crema de conopida:

 

Curatam conopida, o spalam si o desfacem in buchetele. Curatam si restul legumelor si le tocam marunt.

Intr-o oala potrivita, punem uleiul de masline la incins, adaugam untul, iar cand acesta s-a topit punem ceapa si usturoiul. Le calim aprox. 2 minute, dupa care adaugam telina si conopida.

Turnam apa si laptele peste legume, punem putina sare si lasam sa fiarba la foc mic pentru aprox. 20 de minute, fara capac.

 

Amestecati din cand in cand si aveti grija sa nu dea laptele in foc.

 

Dupa ce supa a fiert, stingem focul si folosind un blender sau un mixer vertical, mixam continutul pana obtinem o crema fina.

Servim supa crema calda cu crutoane de paine sau grisine si putin ulei din seminte de dovleac.