Stir-fry cu vita

Duminica este zi de odihna si relaxare. Asa si la mine, dar eu ma relaxez la fel de bine facand ceea ce imi place, si anume sa gatesc. Fiind o zi linistita, inspiratia incepe sa apara. Asa ca am decis sa prepar aceast fel de mancare asiatic, rapid si gustos: Stir-fry de vita cu broccoli.

Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar daca iti lipseste un ingredient din lista se poate inlocui cu altul, important este sa nu iti lipsesca sosul de soia, care da toata savoarea preparatului… si bunadispozitie. 😀

 

Ingrediente Stir-fry de vita cu broccoli:

  • 300 g vrabioara sau fleica de vita
  • 150-170 g broccoli
  • 2 linguri ulei de rapita (sau floarea soarelui)
  • 100 ml apa calduta
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri amidon din porumb
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura seminte de susan

 

Mod de preparare Stir-fry de vita cu broccoli:

 

Taiem vita in fasii subtiri de 4-5 cm, o punem intr-un bol impreuna cu o lingura de amidon si le amestecam bine.

Incingem cele doua linguri de ulei intr-un wok si prajim carnea la foc mare pentru aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate partile.

Spalam si curatam broccoli, apoi il desfacem in buchetele.

Curatam usturoiul, il tocam marunt si il punem intr-un bol impreuna cu sosul de soia, apa, zaharul brun, pudra de ghimbir, susanul si cealalta lingura de amidon. Amestecam pana obtinem un sos.

Peste carnea prajita adaugam broccoli si sosul format mai sus, apoi amestecam totul si acoperim cu un capac. Lasam la foc mediu 3-4 minute sau pana se inmoaie broccoli.

Stingem focul si mai amestecam o data, ca vita si broccoli sa fie invaluite in sos. Servim cu orez basmati fiert sau noodles.

Etichete:

,