Spaghete Milaneze

Nu stiu daca voi va mai aduceti aminte sau ati folosit mixurile Idea zilei de la Maggi, dar eu de acolo am auzit pentru prima data de acest preparat.
Eram prin liceu cand au aparut, atunci incepusem sa gatesc chestii simple si le mai foloseam din cand in cand deoarece ma ajutau sa termin mancarea mai repede.
Imi era dor de gustul lor si am incercat sa le reproduc cu aceasta reteta. Ce sa vezi, mi-a si iesit and I’m so happy!

 

Ingrediente Spaghete Milaneze:

(2 portii)

  • 250 g spaghete
  • 300 g ciuperci
  • 250 g sunca
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml bulion de rosii
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita ceapa granulata
  • 1 lingurita zahar
  • patrunjel
  • oregano
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Tocam ciupercile si le punem la calit in uleiul de masline pana se evapora lichidul.

Peste ciuperci adaugam sunca presata taiata cubulete si mai lasam 3-4 minute la calit.

Intr-un bol amestecam bulionul si restul ingredientelor si turnam compozitia peste ciuperci si sunca.

Lasam la fiert aprox. 10 minute pana sosul se ingroasa.

Spaghetele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.

La final adaugam spaghetele fierte in sosul obtinut, amestecam si mai lasam 2 minute la foc mic.

Servim aceste spaghete milaneze cu parmezan din belsug.