Spaghete cu pui si ciuperci

Pentru cina de astazi si pranzul la pachet de maine, ce poate fi mai usor de preparat decat niste spaghete cu pui. Nu am foarte multe de povestit despre ele, doar ca aceasta combinatie de pui cu ciuperci este una dintre preferatele noastre. Ingredientele putine si cu bun gust, fac ca aceasta mancare sa devina una foarte apreciata si placuta.

 

Ingrediente Spaghete cu pui, ciuperci si smantana:

(4 portii)

  • 200 g spaghete
  • 250 g piept de pui
  • 7-8 ciuperci brune
  • 2 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g smantana cu minim 20% grasime
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • patrunjel verde tocat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert pentru spaghete si adaugam o lingurita de sare. Fierbem spaghetele dupa instructiunile de pe pachet, fara sa scurgem apa de pe ele.

Taiem bucati mici pieptul de pui si il punem la calit in ulei. Amestecam pana ce se rumeneste pe toate partile.

Intre timp taiem ciupercile felii, le adaugam peste pieptul de pui si punem putina sare.

Lasam la foc mediu aprox. 10 minute sau pana scade lichidul, amestecand mereu.

Tocam marunt usturoiul, il adaugam peste ciuperci si il lasam sa se gateasca vreo 2 minute la foc redus.

Adaugam smantana si continuam gatirea inca 1-2 minute la foc mic. Rasnim piperul, punem parmezanul si patrunjelul tocat marunt.

Cu un cleste luam spaghetele din apa in care au fiert si le punem in sosul format, adaugand de asemenea cateva linguri din apa de pe ele.

Amestecam bine si lasam totul la foc mic aprox. 2 minute, pana ce spaghetele sunt bine invaluite in sos.

Servim spaghetele calde cu extra parmezan deasupra.