Spaghete carbonara? Desigur! Oricand si la orice ora! 😀 Reteta clasica este preferata noastra, asa ca v-o prezint cu mare drag in randurile de mai jos. Daca vreti sa vedeti exact modul de preparare gasiti AICI un video de la Jamie Oliver.
Ingrediente Spaghete carbonara:
(2 portii)
- 150 g spaghete
- 30-40 g slaninuta (guanciale, pancetta sau bacon)
- 2 oua
- 50 g grana padano (pecorino sau parmezan)
- piper
- sare
Mod de preparare Spaghete carbonara:
Punem spaghetele la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Taiem slaninuta cubulete si o punem la prajit intr-o tigaie.
Intr-un bol batem ouale impreuna cu putina sare, piper si parmezanul ras.
Punem pastele fierte peste slaninuta prajita, amestecam 1 minut apoi stingem focul.
Adaugam ouale si 1-2 polonice din apa in care au fiert pastele.
Amestecam bine pana obtinem un sos cremos.
Servim spaghetele fierbinti cu piper rasnit deasupra si extra parmezan.
Afiseaza Commentari