Salata Tabbouleh cu quinoa

Cea mai buna combinatie descoperita in ultimul timp: hummus cu salata tabbouleh si paine prajita. Tabbouleh este o salata de patrunjel de origine libaneza care mai contine, pe langa patrunjel, rosii, ceapa, menta si bulgur.

Reteta originala este cu bulgur, dar daca se intampla sa nu aveti in acel moment, merge foarte bine atat cu cous-cous cat si cu quinoa, varianta aleasa de mine astazi. Iar ca sa simplific si mai mult modul de preparare, am folosit quinoa la conserva, gata preparata.

Ingrediente Salata tabbouleh cu quinoa:

  • 1 conserva mica quinoa (150 g quinoa fiarta, aprox. 50 g nefiarta)
  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ceapa rosie
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • Cateva frunze de menta proaspata (sau menta uscata)
  • Piper
  • Sare

 

Mod de preparare:

Spalam si taiem in cubulete rosia si ceapa rosie, apoi maruntim patrunjelul si menta.

Le punem intr-un bol impreuna cu quinoa scursa de apa.

Asezonam cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si amestecam bine.

Lasam salata sa stea 15 minute inainte de a o consuma pentru ca va avea un gust mai bun.

O servim musai cu hummus si paine prajita/lipii/wasa sau ce va place voua.


Salata tabbouleh cu quinoa