Hummus

 

Hummus sau pate de naut, l-am descoperit acum cativa ani si m-am indragostit la prima gustare. 🙂 L-am facut de foarte multe ori de atunci, dar nu am reusit nicicum sa ii realizez “un portret” dragut, pana astazi.

Este un preparat de care nu te poti plictisi niciodata pentru ca se pot face nenumarate combinatii, doar adaugandu-i in compozitie diferite legume sau condimente.

Cu toate acestea, varianta mea preferata de hummus este cea clasica, in care folosesc doar ingredientele de baza. Facandu-l in acest fel, il pot pune alaturi de cateva legume intr-o lipie, il pot folosi in sandwich-uri sau il pot servi ca si o gustare.

Atat despre hummus, va las sa il descoperiti si voi!

 

 

Ingrediente Hummus (Pate de naut):

(2 portii)

  • 1 conserva naut (sau 240 g naut fiert)
  • 1 lingurita tahini (reteta o gasesti AICI)
  • 1 catel de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • piper
  • sare

Pentru servire:

  • 2 linguri ulei de masline
  • boia afumata
  • za’atar
  • susan alb si negru
  • crackersi

 

Mod de preparare Hummus (Pate de naut):

 

Scurgem jumatate din cantitatea de lichid din conserva de naut, apoi punem toate ingredientele intr-un blender.

 

           ◊ Daca folositi naut uscat trebuie sa il puneti la hidratat peste noapte, sa il fierbeti a doua zi in apa cu putina sare, apoi sa scurgeti apa, dar nu uitati sa pastrati cca. 150 ml din ea.

 

Mixam pana obtinem o pasta fina.

Pentru servire, il punem intr-un bol si il decoram folosind condimentele de mai sus.