Cartofi noi cu telemea, ridichi, ceapa verde si marar

Cartofi noi? Un mare DA! Sunt sigura ca si la voi e la fel, pentru ca toata lumea iubeste cartofii fie ei noi sau vechi. De data asta i-am gatit la cuptor, apoi i-am amestecat cu tot felul de bunatati de sezon, obtinand un fel de salata calda. Va spun aici cat de simplu am facut acesti cartofi noi cu telemea si trufandale, doar sa imi promiteti ca ii incercati la urmatoarea cina.

 

Cartofi noi cu telemea, ridichi, ceapa verde si marar

(1 portie)

Pentru cartofii noi la cuptor:

  • 10-12 cartofi noi mici
  • 1 lingura ulei de masline
  • Rozmarin
  • Piper
  • Sare

Extra:

  • O bucatica telemea de vaca
  • 2 cepe verzi
  • 1-2 ridichi
  • Marar proaspat
  • 1 lingura ulei din seminte de dovleac
  • Sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Spalati bine cartofii noi si ii taiati in doua.

Ii puneti intr-o tava acoperita cu hartie de copt, ii asezonati cu condimentele de mai sus si ii amestecati cu mainile, aranjandu-i apoi mai rasfirati.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aprox. 25 de minute.

Ii scoateti pe o farfurie sa se raceasca putin.

Curatati ceapa verde si ridichile si le tocati, maruntiti branza si mararul.

Adaugati toate ingredientele peste cartofi, turnati uleiul de dovleac si presarati cu sare.

Eu i-am servit cu o salata verde stropita cu zeama de lamaie, dar merg de minune ca si garnitura alaturi de orice carne.

Cartofi noi cu telemea, ridichi, ceapa verde si marar