In cazul in care sunteti in cautarea unui preparat cu care sa va impresionati invitatii, am gasit eu combinatia salvatoare. Rulouri din piept de curcan umplute cu spanac si cascaval, piure de cartofi, ciuperci sotate cu cimbru & usturoi si sos de ardei copt, pe scurt: O NEBUNIE!
Pe langa faptul ca farfuria arata grozav, toate aceste elemente combinate intr-o “lingura perfecta” au un gust senzational. Va las mai jos modul de preparare si ingredientele, la final o sa va dati seama ca nu este un preparat dificil de gatit. Pentru plating folositi ideea mea sau imaginatia voastra!
Ingrediente Rulouri de curcan cu spanac si cascaval, piure de cartofi, ciuperci sote si sos de ardei copt:
(pentru 4 portii)
Rulouri de curcan:
- 8 felii piept de curcan
- 50 g baby spanac
- 4 felii de cascaval
- 1 lingura ulei de masline
- boia afumata
- usturoi pudra
- sare
- piper
Piure de cartofi:
- 500 g cartofi albi
- 100 ml lapte
- 25 g unt
- sare
Ciuperci sote:
- 300 g champignon brune
- 2-3 catei de usturoi
- 20 g unt
- cimbru
- sare
- piper
Sos de ardei copt:
- 1 ardei copt mare (din borcan)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura smantana
- 1 lingura crema de branza
- sare
Mod de preparare:
Condimentati pieptul de curcan, luati cate o felie si asezati cateva frunze de spanac si jumatate de felie de cascaval.
Rulati strans si prindeti capatul cu cate o scobitoare.
Prajiti rulourile pe toate partile, la foc mic intr-o tigaie antiaderenta in putin ulei de masline.
Fierbeti cartofii in apa cu sare, cand sunt fierti scurgeti apa, ii zdrobiti, adaugati untul si laptele si amestecati. Ca sa fie fin dati piureul printr-o sita.
Feliati ciupercile si le puneti la calit in unt alaturi de un catel de usturoi zdrobit, cimbru si sare, pana se evapora lichidul. La final adaugati piperul.
Ardeiul copt din borcan il puneti 5 minute in apa rece sa scapati de gustul de otet, il scurgeti bine si il mixati impreuna cu restul ingredientelor.
Sosul obtinut il dati printr-o sita ca sa iasa fin. Daca vi se pare prea gros se poate dilua cu o lingura de apa.