Chiar daca am facut acest quiche atunci cand sparanghelul era in plin sezon, vreau sa va spun ca el a revenit in aceasta perioada in supermarket-uri. Ce imi place cel mai mult la aceasta tarta este faptul ca poate fi servita atat calda cat si rece, sau a doua zi la pachet.
Totodata, un quiche poate avea diverse umpluturi, de la tot felul de branzeturi pana la diferite tipuri de carne sau legume. Daca sunteti in criza de timp va recomand sa cumparati aluatul gata facut, iar daca aveti tot timpul din lume, puteti sa il preparati dupa reteta de AICI.
Ingrediente Quiche cu sparanghel si somon afumat:
- 1 pachet aluat pentru tarta (300 g)
- 250 g sparanghel verde
- 100 g somon afumat
- 4 oua
- 200 ml smantana lichida
- 2 linguri faina
- 2 linguri parmezan ras
- marar proaspat tocat
- piper
- sare
Mod de preparare Quiche cu sparanghel si somon afumat:
Desfacem pachetul de aluat si il asezam frumos intr-o tava pentru tarta, cu fundul detasabil.
Taiem marginile aluatului ce sunt in plus, iar pe cel din tava il intepam din loc in loc cu o furculita.
Coacem aluatul gol aprox. 6-7 minute, la cuptorul preincalzit la 200° de grade.
◊ Daca doriti puteti sa preparati voi aluatul, cantitatile le gasiti AICI.
Spalam si curatam sparanghelul, iar daca este prea gros, il taiem in doua pe lungime, apoi il asezam peste aluat.
Rupem somonul afumat in bucati mai mici si il aranjam printre bucatile de sparanghel.
Intr-un bol amestecam ouale cu smantana, faina si sarea pana la omogenizare.
Turnam compozitia obtinuta peste sparanghel si somon, apoi presaram deasupra mararul, parmezanul si piperul.
Punem quiche-ul la cuptor, la 180° de grade pentru aprox. 25 de minute, pana ce se rumeneste deasupra.
Il putem servi atat cald cat si rece, este mega delicios! 😉