Pui cu mango

Acum cativa ani buni, pieptul de pui cu mango a fost printre primele mancaruri sarate careia i-am adaugat si un fruct. Mi-a placut din prima clipa, mai ales ca mango nu este un fruct oarecare, el are acel gust dulce-acrisor, iar aroma sa spicy se potrivea perfect in aceasta combinatie.

O buna perioada de timp am uitat de aceasta reteta si nu am mai facut-o. Uitandu-ma printre pozele mele vechi cu mancaruri, am redescoperit minunea. N-am stat mult pe ganduri, am trecut mango pe lista de cumparaturi, iar in urmatoarele zile a iesit la lumina preparatul de mai jos.

 

Ingrediente Pui cu mango si sos dulce acrisor:

(2-3 portii)

Pentru puiul cu mango:

  • 300 g piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi medii
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 mango mic
  • 1-2 linguri ulei de rapita
  • 1 lingura amidon
  • piper
  • sare

Pentru sos:

  • 1 lingura amidon
  • 3-4 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez
  • 1-2 linguri zahar brun
  • fulgi de chili
  • 150 ml apa

Pentru servit:

  • 2-3 maini de orez basmati
  • sare

 

Mod de preparare Pui cu mango si sos dulce acrisor:

 

Taiem pieptul de pui in bucati de 3-4 cm, il condimentam cu sare, piper si il amestecam cu amidonul.

Il punem la prajit intr-un wok in uleiul incins si amestecam pana se rumeneste pe toate partile.

Intre timp curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si usturoiul.

Taiem ceapa si morcovul rondele, ardeiul bucati potrivite si feliem subtire usturoiul.

Dupa ce puiul s-a rumenit, il scoatem pe o farfurie si punem legumele in wok sa se gateasca.

Curatam mango si il taiem tot in bucati de 3-4 cm, apoi il adaugam peste legume.

 

Pui cu mango

 

Lasam legumele sa se patrunda cateva minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Ca sa nu se arda adaugam 1-2 linguri de apa peste ele si le acoperim cu un capac.

Punem orezul la fiert in apa cu sare, iar cand e gata il scoatem intr-o strecuratoare.

Intr-un bol punem toate ingredientele pentru sos si amestecam sa se omogenizeze.

Cand legumele si mango s-au inmuiat adaugam bucatile de pui si amestecul pentru sos.

Mai lasam 1-2 minute pe foc pana sosul se leaga, amestecand mereu.

Servim puiul cu mango si sos alaturi de orezul fiert.