Prajitura Dobos

Prajitura Dobos e gata de savurat! Noile foi pentru prajituri gata coapte de la Dr. Oetker va ajuta sa pregatiti prajiturile preferate foarte simplu si rapid. Eu le-am testat deja, deci va provoc si pe voi!

 

Ingrediente Prajitura Dobos:

Pentru foi:

Pentru crema:

Pentru caramel:

  • 200 g zahar
  • 1 lingura otet
  • 15 g unt

 

Mod de preparare:

Intr-un bol punem laptele rece, continutul plicului pentru crema, ciocolata topita si untul moale.

Mixam cu ajutorul unui mixer timp de 4 minute pana obtinem o crema fina.

Luam prima foaie gata coapta, intindem crema pe toata suprafata ei si continuam sa le suprapunem pana ce epuizam toata crema. Ultima foaie nu o punem deasupra, o pastram pentru decor.

Intr-o craticioara adaugam zaharul si otetul.

Il lasam sa se caramelizeze la foc mic fara sa amestecam, pana ce ajunge la o culoare maro deschis.

Adaugam untul si amestecam bine.

Asezam foaia pastrata pe o hartie de copt si turnam repede caramelul peste ea.

Il distribuim cat mai uniform cu ajutorul unei linguri, apoi taiem cu un cutit foaia in dreptunghiuri de aprox. 10x3cm. Ungeti lingura si cutitul cu ulei inainte de utilizare.

Prajitura Dobos

Daca va ramane putin caramel il puteti turna deasupra obtinand un model ca al meu.

Dupa ce caramelul s-a intarit, asezam una langa alta peste ultimul strat de crema bucatile de foi caramelizate.

Punem dobosul la rece pentru minim 2-3 ore, dar il scoatem cu jumatate de ora inainte de servire.