Doar o prajitura cu mere si iaurt delicioasa, cu gust de toamna facuta intr-o iarna. Doar pentru iubitorii de dulciuri!
Ingrediente Prajitura cu mere si iaurt:
- 280 g faina
- 1 praf de copt
- sare
- 5 oua
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 250 g iaurt
- 180 ml ulei de floarea soarelui
- 8-9 mere
- o lingurita scortisoara
- coaja de portocala
- 2-3 linguri zahar brun
Mod de preparare:
Curatam merele, le dam pe razatoarea mare si le amestecam cu scortisoara
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Intr-un alt bol spargem ouale si le mixam impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, faina si amestecam in continuare pana la omogenizare.
Punem in compozitie 3/4 din cantitatea de mere rase si coaja de portocala, apoi amestecam cu o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt si il nivelam.
Asezam deasupra restul de mere rase distribuindu-le uniform.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 1 ora.
Pe la jumatatea timpului presaram zaharul brun si continuam coacerea.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, iar inainte de servire o pudram cu zahar.
♥ Vezi reteta si pe contul meu de Instagram: @kitchen4bu
Afiseaza Commentari





