Astazi este prea frumos afara incat sa pierdeti mult timp la cratita, insa la fel de mult v-ati dori sa pregatiti ceva dulce, pe langa celelalte feluri de mancare propuse.
Asa ca am venit in intampinarea voastra cu aceasta prajitura ce se prepara foarte repede, nu necesita coacere, nici prea multe ingrediente, si este in ton cu vremea buna de afara.
Ingrediente Prajitura cu iaurt si afine:
- 700 g iaurt grecesc
- 180 g zahar pudra
- 2 plicuri gelatina maruntita
- 200 ml lapte rece
- esenta vanilie
- 250 g afine congelate (sau alte fructe preferate)
- 10-12 piscoturi
Mod de preparare Prajitura cu iaurt si afine:
Pentru acest desert avem nevoie de o tava pentru chec, pe care o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara.
Luam un bol mare in care punem iaurtul, zaharul si esenta de vanilie, apoi le amestecam bine cu mixerul sau cu un tel, pana obtinem o crema fina.
Intr-un bol mai mic combinam gelatina cu laptele si o lasam la inmuiat 10 minute.
Punem bolul cu gelatina la incalzit in cuptorul cu microunde, 2-3 reprize de cate 30 de secunde pana se dizolva, avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega.
◊ Puteti testa gelatina daca s-a topit, amestecand in ea dupa fiecare 30 de secunde. Daca doriti, o puteti prepara si dupa instructiunile de pe plic.
Lasam gelatina la racorit pentru 5 minute.
Intre timp, luam jumatate din cantitatea de afine congelate si le distribuim uniform pe fundul formei de chec. Nu le dezghetam inainte.
Combinam iaurtul cu gelatina, amestecam bine, apoi adaugam si cealalta jumatate din cantitatea de afine si mai amestecam doar de 2-3 ori, sa nu zdrobim fructele.
Turnam compozitia formata in tava.
Asezam piscoturile deasupra iaurtului intr-un strat, daca sunt prea mari le taiem putin din fiecare capat astfel incat sa se incadreze in tava.
Punem prajitura la frigider pentru minim 4 ore, de preferat ar fi sa o lasam peste noapte.
Inainte de servire o rasturnam pe un platou, astfel piscoturile vor fi baza prajiturii si afinele puse initial in tava vor fi deasupra.
O feliem dealungul piscoturilor si o servim rece. Sa va fie de bine!