Placinta taraneasca cu prune

O placinta taraneasca cu prune asa ca la mama ei, plina de fructe, aromata si delicioasa. Asa as descrie desertul de mai jos. Ahh, si obligatoriu de incercat toamna aceasta!

Ingrediente Placinta taraneasca cu prune:

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 140 g unt topit
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 70 ml lapte
  • 370 g faina
  • 1 plic de drojdie

Pentru umplutura:

  • 26-28 de prune
  • 10 linguri de zahar

Extra:

  • 3 linguri de gris
  • 1 ou mic
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Punem ingredientele pentru aluat la masina de facut paine in ordinea scrisa si setam functia de framantare si dospire.

 

◊ Daca nu aveti o masina de facut paine puteti framanta aluatul manual sau la robot si il lasati la dospit 1 ora.

 

Intre timp taiem prunele in sferturi si le amestecam cu zaharul intr-un bol.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua.

Prima foaie o intindem cu mainile pe o hartie de copt direct in tava (eu am folosit o tava de 20×35 cm).

Peste aluat presaram grisul si adaugam prunele.

Intindem a doua foaie de aluat si o asezam peste prune, apoi o ungem cu ou batut.

Punem placinta la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aprox. 35 de minute.

Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar, dupa preferinte.