Pentru ca weekend-ul este aproape, iar eu zilele trecute pe contul de Instagram v-am facut curiosi ce ingrediente am folosit pentru aceasta pizza apetisanta, am sosit la timp cu reteta promisa!
Dupa gustul meu aceasta a fost cea mai buna pizza pe care am facut-o vreodata acasa, deoarece am folosit toate ingredientele mele preferate, in special rucola, care ii da un final touch de senzatie. Iar daca nu ati incercat pana acum, va sfatuiesc sa puneti rucola peste orice pizza homemade sau comandata, o sa imi multumiti pentru idee!
Ingrediente Pizza cu prosciutto, masline si rucola:
(1 pizza mare pentru 2 persoane)
Pentru blat:
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 25 ml ulei de masline
- 1/2 plic drojdie uscata
Pentru topping:
- 150 ml sos de rosii cu busuioc
- 100 g prosciutto crudo
- 1/2 ardei capia rosu
- 8-10 masline fara samburi
- 1 lingurita capere
- 200 g mozzarella
- Extra: parmezan & rucola
Mod de preparare Pizza cu prosciutto, masline si rucola:
Punem faina intr-un bol, facem un spatiu in mijloc iar acolo adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia.
Framantam aluatul pana la omogrnizare si il lasam la dospit aprox. 1 ora, acoperit cu un prosop.
◊ Daca aveti masina de facut paine puteti sa pregatiti aluatul in ea, folosind programul pentru aluat.
Intindem aluatul cu ajutorul mainilor pe o suprafata infainata si il ungem cu sosul de rosii.
Feliem ardeiul si mozzarella, maslinele le taiem in doua, iar caperele le scurgem de lichid.
Asezam frumos toate ingredientele peste sosul de rosii.
Coacem pizza intr-o tava acoperita cu hartie de copt pentru aprox. 15 minute, la cuptorul preincalzit la 200° de grade.
La final adaugam deasupra cateva fasii de parmezan si o mana buna de rucola.
Extra extra: pulverizam pizza cu putin ulei de masline.
Sa va fie de bine!