Cu totii simtim ca ramanem fara timp uneori, iar aceasta reteta de paste e numai buna pentru acel moment. Contine 5 ingrediente, se prepara in maxim 20 de minute si cu putin ajutor ar putea sa o pregateasca si un copil. 😀
Eu am luat pastele la pachet, a doua zi, si au fost bestiale. Sa nu mai zic ca le-am facut pofta tuturor. Si cum se spune ca “vorba multa e saracia omului”, sa trecem la treaba!
Ingrediente Paste cu sunca si mazare:
(4 portii)
- 200 g paste scoici (sau alte paste scurte)
- 120 g mazare congelata
- 200 g sunca presata
- 200 ml smantana grasa (minim 30% grasime)
- marar proaspat tocat
- sare
Mod de preparare Paste cu sunca si mazare:
Punem la fiert 2l de apa cu o lingurita de sare, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele.
Lasam sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugam mazarea congelata si continuam fierberea inca 6-7 minute la foc mediu.
Intre timp feliem sunca dupa preferinte.
Strecuram pastele si mazare, le dam sub un jet scurt de apa rece si le transferam inapoi in oala in care au fiert.
Adaugam smantana, sunca, putina sare si le mai lasam la foc mic inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand.
Stingem focul, adaugam mararul tocat si amestecam pentru ultima data, cu grija sa nu le zdrobim.
Le servim calde cu parmezan sau cu piper proaspat rasnit.
Afiseaza Commentari