Muschiulet de porc la cuptor

Cand vine vorba de combinatia dintre carne de porc si varza, am impresia ca intreaga toamna este concentrata in aceasta. Plin de gust si savoare, preparat tipic romanesc, sunt sigura ca nu lipseste din meniul familiilor voastre.

Cel mai bun lucru este ca varza si carnea de porc pot fi gatite atat impreuna cat si separat, ca si in cazul de fata. In final, oricum ar fi gatite, ele se pupa bine de tot. Si daca nu ma credeti, incercati si voi sa va convingeti!

 

 

Ingrediente Muschiulet de porc la cuptor cu varza calita:

(4 portii)

Pentru muschiuletul de porc:

  • 2 muschiuleti de porc
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • ierburi uscate (cimbru, rozmarin, patrunjel)
  • 1 lingura boia
  • 100 ml apa
  • piper
  • sare

Pentru varza calita:

  • 700 g varza
  • 2 cepe medii
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa calda
  • 150 ml bulion de rosii
  • 10 rosii cherry
  • cimbru uscat
  • marar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor cu varza calita:

Curatam o ceapa mica si cateii de usturoi, apoi le tocam marunt. Facem o marinada amestecand toate condimentele cu uleiul de masline, ceapa si usturoiul.

Adaugam marinada peste muschiuletii de porc si ii lasam jumatate de ora sa isi ia aromele.

 

◊ Pentru o aroma mai intensa, puteti pune carnea la marinat in frigider, cu o seara inainte de a o gati.

 

Intr-un vas de jena asezam muschiuletii de porc, cu tot cu marinada si ii acoperim cu o folie de aluminiu.

 

◊ Daca doriti, prajiti muschiuletii intr-o tigaie cateva minute, intorcandu-i pe toate partile, inainte de a-i pune la cuptor si scadeti timpul de coacere la jumatate.

 

Dam vasul la cuptorul preincalzit la 180° grade pentru aprox. 20 de minute.

Scoatem folia de aluminu si lasam muschiuletii la cuptor inca 10 minute, la functia grill, intorcandu-i la jumatatea timpului.

Cand sunt gata ii acoperim din nou cu folia de aluminiu pana in momentul servirii.

Intre timp, curatam si tocam marunt cele doua cepe si varza. Punem varza intr-un castron, adaugam o lingurita de sare peste ea si o strangem in pumni sa se inmoaie.

Intr-o cratita sotam ceapa in ulei, vreo 2 minute la foc mediu, apoi adaugam varza si amestecam. Cand aproape tot lichidul a scazut, turnam apa calda si o lasam sa se gateasca pana scade lichidul din nou.

Adaugam bulionul, rosiile cherry, mararul si cimbrul uscat. Amestecam totul si mai tinem pe foc inca vreo 10 minute.

Servim imediat muschiuletul de porc taiat felii alaturi de varza dulce calita.