Lipii cu faina integrala

Daca ati ramas fara paine, nu este nici o problema, important este sa aveti iaurt in frigider si ceva faina prin camara. Din aceste 2 ingrediente am facut cele mai simple si interesante lipii, fara drojdie si fara dospire. Stiu ca va vine greu sa credeti acest lucru, dar gasiti dovada chiar aici!

 

Ingrediente Lipii de casa cu faina integrala:

(5-6 bucati)

  • 1 cana faina integrala (sau alba)
  • 1 cana iaurt grecesc
  • sare
  • Extra: 1 lingura ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare Lipii de casa cu faina integrala:

 

Masuram faina si iaurtul folosind aceeasi cana. Le adaugam intr-un bol si punem putina sare.

 

◊ Cana folosita de mine are capacitatea de 330 ml. 

 

Amestecam cu o lingura de lemn pana ce aluatul incepe sa se adune partial.

Presaram blatul de lucru cu faina, turnam aluatul si incepem sa il framantam cu mana, pana ce se leaga complet.

 

◊ Daca vi se pare ca aluatul este prea moale, mai puteti adauga faina.

 

Impartim aluatul in 5-6 bucati, dupa cat de groase sau subtiri vrem sa iasa lipiile.

Luam pe rand cate o bucata, o modelam sub forma unei sfere si o aplatizam cu sucitorul.

Incingem uleiul intr-o tigaie, de preferat din fonta, si prajim la foc mediu fiecare lipie, cate 2 minute pe ambele parti.

Le scoatem una cate una pe o farfurie si le acoperim cu un prosop de bucatarie, pana la momentul servirii.

Sfatul meu este sa le serviti cat inca sunt caldute.