Kafta (Chiftele libaneze de vita)

Daca in urmatoarea perioada aveti in plan sa preparati niste chiftele, sarmale sau chiar cativa carnati de la zero, va anunt ca pe www.kitchenshop.ro va asteapta deja produsul lunii Noiembrie, Masina electrica de tocat carne Zokura. Eleganta, practica, usor de utilizat si depozitat, o puteti achizitiona la pretul de 199 lei, redusa cu 43% din pretul intreg de 350 lei.

Kafta (Chiftele libaneze de vita)

Eu am pus-o repede la treaba, am tocat carnea de vita pentru aceste Kafta, niste chiftele libaneze fripte pe bete de frigarui, fragede, super aromate si simplu de preparat. Le puteti servi in lipie ca si mine sau alaturi de hummus, tabbouleh, sau chiar langa o garnitura de orez fiert. Va spun mai jos cum le-am pregatit si sper sa va fac pofta!

 

Ingrediente Kafta de vita:

Pentru 8 bucati Kafta:

  • 500 g pulpa de vita
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita 5 spices
  • 1/2 lingurita sumac

Pentru servit:

  • Lipii libaneze mici
  • Salata verde
  • Rosie
  • Castravete
  • Ceapa rosie
  • Lamaie
  • Sos Tzatziki

Mod de preparare:

Taiem pulpa de vita in bucati mai mici si le dam prin masina de tocat carne.

Adaugam peste carnea tocata ceapa si patrunjelul maruntite, apoi condimentele.

Framantam compozitia timp de 1-2 minute pana incepe sa se lege.

Formam chiftelele cu mana direct pe frigarui.

Incingem tigaia grill si le prajim cate 2 minute pe ambele parti.

Servim Kafta pe lipie cu legume si sos tzatziki.

Kafta (Chiftele libaneze de vita)