Iepure cu legume la cuptor

Nici anul acesta nu vom sta acasa de Craciun, asa ca am scapat de agitatia de dinaintea sarbatorilor, asteptatul la cozi interminabile la cumparaturi si toate pregatirile din bucatarie. Nu e rau sa fi musafir! 😀  Dar sa stiti ca m-am gandit la voi si daca ar trebui sa pregatesc eu felul principal pentru masa de Craciun, cu siguranta ar fi acest gen de mancare 2 in 1, ce se gateste aproape singura.

Nu stiu daca ati incercat vreodata carnea de iepure, dar trebuie sa o faceti cat mai curand pentru ca este minunata, are o catitate redusa de grasime si un gust deosebit. Astfel, daca vreti sa va impresionati musafirii si sa nu pierdeti timp pretios in bucatarie, va sugerez sa incercati reteta de mai jos.  Si ca sa va conving ca merita sa o incercati, toate ingredientele se pot pregati cu o zi inainte, astfel incat inainte de sosirea invitatilor o puneti la cuptor.. si gata!

 

Ingrediente Iepure cu legume la cuptor:

(4 porti)

  • 1 iepure intreg eviscerat (cca. 1,2 – 1,5 kg)
  • 12-14 cartofi mici
  • 1 cartof dulce mare
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 broccoli
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa mare
  • pudra de usturoi (sau 4-5 catei de usturoi)
  • ulei de masline
  • mix ierburi aromatice
  • boia dulce (optional)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Iepure cu legume la cuptor:

 

Curatam si spalam toate legumele, apoi le tamponam cu servetele de hartie sa scapam de excesul de apa.

Taiem cartofii in doua, cartoful dulce cuburi mari, iar morcovii rondele de aprox. un deget grosime.

Broccoli il desfacem in buchetele potrivite, apoi taiem ceapa si ardeiul felii de 2-3 cm.

Acoperim cu 2 straturi de hartie de copt o tava mare pentru cuptor si asezam in ea toate legumele, intr-un singur strat.

Stropim legumele cu ulei de masline, le condimentam cu sare, piper si mixul de ierburi aromatice.

Le amestecam cu mainile sa fie asezonate pe toate partile.

Transam iepurele astfel incat sa obtinem 8 bucati si asezonam fiecare bucata cu ulei de masline, sare si piper.

Asezam bucatile de carne peste legumele din tava.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 1 ora.

La jumatatea timpului intoarcem carnea si legumele pentru a se rumeni uniform.

Servim friptura calda, alaturi de o salata, muraturi sau un sos bun.

 

Iepure cu legume la cuptor